Pietikäisten Sukuseuran sukutapaaminen ja sukuseuran vuosikokous Helsingissä 10.8.2024

Pietikäisten Sukuseuran järjestämä sukutapaaminen ja sukuseuran vuosikokous järjestetään Helsingissä lauantaina 10.8.2024. Tapaamiseen on varattu tilat kirjasto Oodista klo 13 – 17 välisenä aikana.

Sukutapaaminen keskustakirjasto Oodissa alkaa klo 13 kahvitarjoilulla, jonka jälkeen entisen suurlähettilään Jukka Pietikäisen puheenvuoro. Jukasta on tehty haastattelu sukuseuran nettisivuille.

Sukuseura tarjoaa kahvitarjoilun (kahvi/tee sekä kokoussämpylä).

Jukan puheenvuoron jälkeen pidetään sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksen jälkeen Arto Pietikäinen on lupautunut esittelemään halukkaille kirjasto Oodia.

Ilmoittautumiset Sukuseuran sihteerille 2.elokuuta mennessä sähköpostilla: pietikainen.kirsti4(at)gmail.com

Koukuttaja – Miten ystävystyin kalastajan kanssa Pohjois-Norjassa

Tutustu Vaaraslahdesta kotoisin olevan Lauri Pietikäisen tarinaan Storytelissä.

Sympaattinen ja särmikäs hyvän mielen matka pohjoisnorjalaisen pikkukylän sielunmaisemaan.
Koukuttaja kertoo kalastaja-valasopas Lauri Pietikäisen ja toimittaja Laura Frimanin kohtaamisesta, sekä elämänmenosta ja ihmiskohtaloista pienessä Støn kylässä Lofoottien kyljessä. Laurin opastuksessa Lauralle selviää muun muassa, että turska on rakkauden kala, laivaan ei ikinä koskaan saa viedä puuroa eikä reppua ja että kerran eräs vannoutunut valaanpyytäjä pelasti kokonaisen miekkavalasparven. Lauri myös vihkii Lauran koukutuksen eli pitkän siiman syötityksen saloihin sekä siihen, kuinka saavuttaa koukutustranssi.

Kalastajakylän äänimaisemaa sisältävä Koukuttaja on hilpeän eksentrinen ja koskettava tositarina Alaska Daily -sarjan ja Käppyrämännyn juurella -kirjan ystäville. Se kertoo rajoja ylittävästä ystävyydestä, merestä, valaista ja muista pohjoisen eläimistä sekä pikkukylän jännittävistä persoonista.

Lauri Pietikäinen on Pohjois-Norjassa asuva kalastaja, valasopas, matkaopas, omavaraistalouden pyörittäjä ja kaikin puolin hauska ja omintakeinen persoona. Laura Friman on helsinkiläinen toimittaja, joka on Villi Pohjola -tv-sarjasta inspiroituneena haaveillut jättävänsä kaupungin ja muuttavansa jonnekin hyvin kauas kaikesta.”

Mitalimiehen haastattelu

Pietikäisten Sukuseura ry:n sukututkija Arto Pietikäinen sai elokuussa 2023 Sukuseurojen Keskusliitto ry:n myöntämän kultaisen ansiomitalin. Lämpimästi onnea ansaitusta tunnustuksesta!

Arto on harrastanut sukututkimusta vuosikymmeniä, tehnyt Pietikäisistä kaksi kirjaa ja tutkinut
myös äitinsä sukua.

Hän on toiminut aktiivisesti Pietikäisten Sukuseurassa, mm. rahastonhoitajana
ja varapuheenjohtajana.

Lue Anna-Liisa Tenhusen tekemä haastattelu Artosta täältä!